We (Darren and José) will be using similar techniques to study both species in the same areas at the same time. So we decided to place the activities together on this blog. However the projects are different. Find out more about the peccary project here and the tapir here.

Nós (Darren e José) vai usar técnicas similares para estudar as duas espécies nas mesmas áreas, no mesmo tempo. Então decidimos colocar as atividades em conjunto aqui neste blog. Mas, os projetos são diferentes. Saiba mais sobre o projeto “queixada” aqui o projeto “anta” aqui.

Sunday, April 24, 2011

The peccary project

To understand more about the remaining populations of white-lipped peccary we will be collecting information on their distribution in Intervales state park and Nucleo Caraguatatuba (Serra do Mar state park). The data collected will be used to evaluate how human and natural factors (e.g. altitude) influence the species (more on this in Norris et al. 2011, DOI: 10.1111/j.1469-1795.2011.00450.x).



Para entender mais sobre as populações de queixada estaremos coletando informações sobre sua distribuição no Parque Estadual Intervales e Núcleo Caraguatatuba (Parque Estadual da Serra do Mar). Os dados coletados serão usados para avaliar as relações entre influências humanas e naturais sobre a ocorrência de queixadas (mais sobre isso em Norris et al. 2011, DOI: 10.1111/j.1469-1795.2011.00450.x).


Quick facts

Weight: 25 – 40 kg

Groups: 20 – 300 individuals

Home range: 60 – 200 km2 in Peru (Kiltie and Terborgh, 1983)

Populations are declining due to hunting and habitat loss

Peso: 25 – 40 kg

Grupos: 20-300 indivíduos

Area de vida: 60-200 km2 no Peru (Kiltie and Terborgh, 1983)

Populações diminuindo: perseguidos por caçadores

Feed on:

Fruits,

Large seeds / nuts,

Shoots, roots, leaves

Small invertebrates and vertebrates

Se alimenta de:

Frutas,

Sementes grandes,

Brotos,Raízes,Folhas,

Pequenos invertebrados e vertebrados

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